X 
Arşiţa stiri: 182
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Kremlinul anunță "idei noi" pentru pace în Ucraina

9 iul. 23:15   Externe
3122 0

În timpul discuțiilor dintre președintele rus Vladimir Putin și premierul Narendra Modi, s-au născut "noi idei privind soluționarea conflictului" din Ucraina.

Despre aceasta a declarat secretarul de presă al liderului rus, Dmitri Peskov.

În același timp, Peskov a menționat că premierul indian nu și-a propus să devină mediator în discuțiile de pace, ci doar a făcut schimb de opinii cu Vladimir Putin.

"Toată lumea discută despre pace, toată lumea este în favoarea păcii și și noi sîntem în favoarea păcii cu securitate pentru noi, deci toată lumea face schimb de opinii", a declarat Dmitri Peskov. "Conversația a durat aproape două ore și jumătate", a adăugat el.

Întrebat dacă liderii au discutat toate problemele de pe ordinea de zi, purtătorul de cuvînt al președinției ruse a declarat că Modi și Putin "au trecut prin întreaga agendă în mod exhaustiv". "Conversația a durat aproape două ore și jumătate, linia îngustă a fost destul de amplă, așa că au convenit să nu organizeze una extinsă", a spus el.


Peskov nu a fost de acord cu cuvintele președintelui ucrainean Vladimir Zelenski, care a numit vizita premierului indian la Moscova "distructivă pentru eforturile de pace privind Ucraina".

De asemenea, într-o declarație comună în urma discuțiilor de la Moscova, liderii au subliniat necesitatea de a rezolva "conflictul" din Ucraina pe cale pașnică, prin dialog. "Părțile au subliniat necesitatea urgentă a unei soluționări pașnice a conflictului privind Ucraina prin diplomație, inclusiv prin implicarea ambelor părți. Acestea au luat act cu apreciere de ofertele relevante de mediere și de bune oficii care vizează soluționarea pașnică a conflictului în conformitate cu dreptul internațional și pe baza Cartei ONU", se arată în declarație.

Astăzi, 9 iulie, Modi a declarat: "Bombele, rachetele, puștile nu pot asigura pacea. Prin urmare, ne concentrăm pe dialog și dialogul este necesar".

8
1
1
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав