X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Doi șoferi descoperiți cu acte falsificate

13 noi. 2023,, 14:45   Societate
2093 0

Angajații Poliției de Frontieră documentează doi șoferi care au prezentat acte falsificate. Conaționalul ar fi luat cu împrumut mașina cu tot cu documente, iar cetățeanul R. Turcia zice că ar fi obținut pe căi legale. Ambele cazuri au avut loc la sfîrșitul săptămînii trecute, la trecerea frontierei moldo-române.

În punctul de trecere a frontierei Leova, polițiștii de frontieră au găsit în flux un șofer, deținător al dublei cetățenii (MDA/ROU). Acesta s-a apropiat pe sensul de ieșire din țară, la volanul unui autoturism, înmatriculat în R. Moldova. Printre documentele prezentate a fost și certificatul de asigurare auto Carte Verde, pretins a fi emis de către o companie de asigurare din Lituania. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că asigurarea auto este falsificată, în baza de date a autorității emitente - lipsea. Conform declarațiilor, șoferul ar fi împrumutat vehiculul de la un prieten și primise pachetul cu acte, fără a le verifica.

În punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați a fost găsital doilea șofer, cetățean al R. Turcia. Acesta conducea un automobil cu plăcuțele de înmatriculare turcă și intenționa să intre în Republica Moldova. În timpul controlului de specialitate, polițistei de frontieră i-a părut suspect permisul de conducere, care ar fi eliberat de către autoritățile de baștină. Actul se deosebea în mod clar de unul original, prezentînd diferențe în aspect și conținut. În cercetările primare, cu ajutorul tehnicii speciale, s-a stabilit că permis de conducere este falsificat. În declarații bărbatul a susținut că permisul l-a obținut personal cu respectarea tuturor procedurilor legale. Străinului i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, doar că în calitate de pasager.

Documentele au fost ridicate și vor fi transmise în laboratorul criminalistic al IGPF pentru a fi supuse expertizei. Cercetările pe cazuri continuă.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?