Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3740

6 străini, expulzați de pe teritoriul Republicii Moldova

27 feb. 07:28   Societate
2460 0

Potrivit unei noi statistici publicate de Inspectoratul General pentru Mihrație, pe parcursul săptămînii trecute, de pe teritoriul țării noastre au fost expulzați 6 străini, 3 originari din India și 3 din Pakistan.

Pe parcursul aceleiași perioade, au fost luați în custodie publică 9 străini dintre care: 2 din Guineea 3 din Turcia și câte unul din Nigeria, Armenia, Azerbaidjan și Palestina. Străinii sunt învinuiți că nu a părăsit teritoriului Republicii Moldova la expirarea termenului de aflare acordat. Aceștia dețineau o viză de tranzit care se eliberează la solicitarea străinului ce urmează să tranziteze teritoriul Republicii Moldova în scopul deplasării într-un stat terţ și care acordă dreptul de a se afla pe teritoriul ţării nu mai mult de 5 zile pentru un tranzit.

În prezent 17 străini se află în Centrul de plasament temporar al străinilor.

Îndepărtarea sub escortă a străinului presupune însoţirea acestuia de către personalul specializat al autorităţii competente pentru străini până la punctul de trecere a frontierei de stat deschis traficului internaţional ori pînă în ţara de origine, de tranzit sau de destinaţie.

De menționat că Biroul migrație și azil a fost reorganizat în Inspectoratul General pentru Migrație.


3
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?