21 de șoferi riscă închisoare pentru mituirea polițiștilor

21 de șoferi riscă închisoare pentru mituirea polițiștilor

În primele cinci luni ale anului ofițerii SPIA MAI au depistat 21 de conducători auto au încercat să mituiască inspectorii de patrulare.


Aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de pînă la șase ani de închisoare și cu amendă în mărime de la 100 000 la 200 000 de lei.


În perioada lunilor ianuarie-mai ofițeri SPIA MAI în comun cu IGP, au desfășurat activităţi de prevenire a accidentelor în traficul rutier, precum și acțiuni de combatere a fenomenului de corupere activă exercitată asupra inspectorilor de patrulare.


În cadrul activităților desfășurate pe întreg teritoriul Republicii Moldova, au fost înregistrate 21 de cazuri de corupere activă exercitată asupra angajaților Inspectoratului național de patrulare, dintre care 7 în mun. Chișinău, 5 pe traseul OrheiBălți, Chișinău-Ungheni și șoseaua Balcani, 5 în regiunea de Nord a țării și cîte un caz la Strășeni, Ialoveni, Cimișlia și Comrat.


Astfel, conducătorii auto au propus mijloace financiare de la 100 de lei pînă la 10 000 de lei, pentru a nu le fi întocmite procese-verbale cu privire la contravenție, pentru diverse încălcări cum ar fi, conducerea mijlocului de transport în stare avansată de ebrietate, încălcarea limitei de viteze și lipsa permisului de conducere, exploatarea vehiculelor cu parbrizul şi geamurile portierelor din față umbrite, pentru parcare neregulamentară, precum și conducerea automobilului cu permis de conducere fals.


Cei 21 de conducători auto riscă pedeapsă cu închisoare de pînă la 6 ani și cu amendă în mărime de la 100 000 la 200 000 de lei.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load