Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Pasha Parfeni, învinuit că ar fi plagiat melodia ”Soarele și Luna”. Ce spune un cunoscut producător de la noi

7 mai. 2023,, 13:00   Showbiz
12678 0

Iubitorii de muzică deja s-au strîns în orașul Liverpool, cunoscut drept patria formației Beatles, unde anul acesta va avea loc Eurovision Song Contest.

Dea lungul timpului, concursul a devenit un eveniment important pentru cultura populară europeană și a dat naștere multor cariere muzicale internaționale.

Concursul a debutat în 1956 și are loc în fiecare an, cu excepția celor cu războaie sau pandemii.

În 2023, concursul se va desfășura la Liverpool (Anglia) în perioada 9-13 mai 2023, iar finala va avea loc pe 13 mai.

Cel care în acest va reprezenta Republica Moldova la concurs este Pasha Parfeni cu melodia ”Soarele și Luna”.


Deși pregătirile pentru concurs au intrat pe ultima sută de metri, totuși unele voci spun că melodia lui Pasha Parfeni - ”Soarele și Luna” ar fi plagiată de la cîștigătorii de anul trecut și anume Kalush Orchestra - ”Stefania”.

Producătorul muzical, Serghei Orlov, a făcut lumină în acest caz.

Da, eu de multe ori am fost la Eurovision. Cred că este de 7 ori. Ce pot să spun? În 66 de ani de existență a Eurovision, niciodată nu a fost dovedit plagiatul unei melodii, deși au existat foarte multe scandaluri. Eu nu văd nici un plagiat acolo ... Cuvîntul plagiat este o noțiune foarte clară. Ar trebui să coincidă un anumit număr de note, în același aranjament. Acest cîntec nu are nimic de-a face cu plagiatul. Poate că Pasha a fost puțin impresionat de acel vibe, acea atmosfera pe care Kalush a creat-o anul trecut, pentru că stilistic-da, ca să spunem așa, sînt motive folclorice într-un ritm la modă. În general, același lucru l-au avut și Kalush Orchestra anul trecut. Dar aici nu miroase deloc a plagiat, după părerea mea”, a spus Orlov.

Reamintim că Eurovision 2022 a fost cîștigat de Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania”. Republica Moldova s-a clasat pe locul 7 datorită fraților Advahov și trupei „Zdob și Zdub”, care au cîntat „Trenulețul”.

În 2017, băieții de la Sunstroke Project au obținut cel mai bun rezultat pentru Republica Moldova, locul 3, cu „Hey Mamma”.

În acest an Noi.md promite detalii picante din spatele cortinei concursului.

12
6
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?