Pașa Parfeni a dat peste escroci pe Internet

7 iul. 16:45   Showbiz
2646 0

Interpretul Pasha Parfeni anunță că a fost la un pas să devină victima unei escrocherii pe internet, după ce a încercat să vîndă o masă din lemn masiv pe o platformă de vînzări și cumpărări online.

Parfeni spune că escrocii l-ar fi contactat la scurt timp după ce a făcut public anunțul. Singura condiție impusă a fost ca banii să fie transferați în contul lui Parfeni prin intermediul Poștei Moldova. Tot ce trebuia să facă interpretul pentru a-și primi așa zișii banii era să completeze un chestionar cu datele sale personal, inclusiv bancare, pe un site fake, identic cu cel al Poștei Moldovei, transmie newsmaker.

„Am fost contactat astăzi de o persoană care nu a negociat prețul. Din start, asta a fost foarte ciudat pentru mine, de obicei oamenii totuși negociază. Persoana a zis: hai că o cumpăr, îmi place, vreau o livrare prin Poșta Moldovei, îți transmit acum un „blank” pe care îl completezi, primești banii pe card, etc. Uitați-vă mai departe, pentru că este o fraudă foarte bine gîndită”, a declarat Pasha Parfeni.

Interpretul a demonstrat în live-ul de pe o rețea de socializare cum a fost nevoit să își introducă datele personale, dar și datele de pe card, pe linkul fake. Parfeni susține că a fost mirat că i s-a cerut să introducă, inclusiv, datele din CVV/CVC (nr: codul de securitate, format din trei cifre).


„Am completat pînă la urmă CVV-ul deoarece am fost foarte curios. Am folosit un card care nu are deloc bani pe el. Atunci am primit o notificare care spune că fondurile nu pot fi creditate, pentru că, atenție, în momentul tranzacției soldul contului personal trebuie să fie mai mare de 2 mii lei. Adică cum așa? Eu trebuie să primesc banii, dar contul meu trebuie să aibă bani?. După asta mi-am dat seama că este pur și simplu o fraudă foarte bine organizată și foarte bine desenată”, a mai spus interpretul.

Pasha Parfeni a făcut în acest context apel la urmăritorii săi: „Fiți prudenți, vă rog!”.

4
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?