Orlov a spus prin ce este unic în acest an concursul Eurovision

6 mai. 13:00   Showbiz
2605 0

Fără îndoială, Eurovision este unul din cele mai așteptate concursuri muzicale nu doar de pe continentul european, dar și din lume, acesta fiind urmărit din toate colțurile lumii, deși la acesta participă doar țările din Europa.

Concursul din acest an aduce noutăți, iar una din ele este faptul că telespectatorii din țările neparticipante vor putea vota printr-o platformă online securizată folosind un card de credit din țara lor, iar voturile lor, odată adunate, vor fi convertite în puncte care vor avea aceeași pondere ca o țară participantă atît în ​​semifinale, cît și în marea finală.

Totodată, juriile profesioniste ale industriei muzicale vor rămîne pentru marea finală.

Voturile juriului vor fi combinate cu voturile publicului global pentru a decide rezultatul final. Publicul din toate țările participante va putea în continuare să voteze prin SMS, telefon sau prin aplicația Eurovision Song Contest.

Pentru al 7-lea an consecutiv din delegația moldovenească la Eurovision va face parte și producătorul ​Serghei Orlov, în ajunul deplasării sale la Liverpool acesta ne-a povestit prin ce este unic concursul ”Eurovision” din acest an.


Ei bine, în primul rînd este unic prin faptul că anul acesta participă mai puține țări. Participă 37 de țări. Moldova are noroc pentru că evoluează în semifinale unde sînt mai puțini participanți. Doar 15. Acest lucru, din nou, este în favoarea Moldovei, pentru că sînt mai puțini concurenți. Deși, desigur, concurenți există. În semifinală, toate cele mai puternice melodii, cel puțin cele principale: Norvegia, Finlanda și Suedia și Israel, sînt în semifinala noastră. Țări foarte puternice care pretind la primele 5 locuri în finală. Dar, pe de altă parte, există destul de multe melodii care nu sunt foarte bune, să spunem așa. Și, de exemplu, la casele de pariuri există un decalaj foarte mare între Pasha, care ar trebui să ajungă în finală de pe locul șase în semifinale, și restul participanților”, a spus Orlov.

Reamintim că Eurovision 2022 a fost cîștigat de Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania”. Republica Moldova s-a clasat pe locul 7 datorită fraților Advahov și trupei „Zdob și Zdub”, care au cîntat „Trenulețul”.

În 2017, băieții de la Sunstroke Project au obținut cel mai bun rezultat pentru Republica Moldova, locul 3, cu „Hey Mamma”.

În acest an Noi.md promite detalii picante din spatele cortinei concursului.

2
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?