X 
Criza energetică stiri: 1772
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Unul din cele mai nocive produse

15 mar. 03:30   Sănătate
1396 3

Gălbenuşul de ou poate fi extrem de nociv pentru sănătate, mai ales pentru persoanele care au un nivel crescut al colesterolului.

Potrivit oa­­menilor de ştiinţă ca­nadieni, gălbenuşul este mai periculos de­cît preparatele de tip fast-food, in­for­mează Meddaily.

Cercetătorii susţin că un gălbenuş de ou conţine între 215 şi 275 miligrame de colesterol, în funcţie de mărimea oului, în timp ce produsele fast-food au un conţinut de pînă la 150 miligrame de colesterol la suta de grame.

Studiul, foarte controversat în rîndul oamenilor de ştiinţă canadieni, a fost autorizat de către David Spence (Universitatea Western Ontario).

Autorii susţin că diabeticii care mă­nîncă cîte un ou zilnic prezintă un risc dublu de apariţie a bolilor cardio­vasculare, comparativ cu diabeticii care au inclus oul în dietă o dată pe săptămînă.


Cu toate acestea, oul este considerat de către medicii nutriţionişti un aliment necesar în curele de slăbire, datorită raportului scăzut de calorii. Specialiştii spun că ouăle creează o senzaţie de saţietate, iar cu un aliment bogat în proteine, organismul pierde mai puţin din masa musculară şi mai multă grăsime în timpul unei regim. În acelaşi timp, nutriţioniştii adaugă că oul ajută şi la menţinerea greutăţii.

Datorită conţinutul bogat în vitaminele B6, B12 şi folaţi, oul asigură menţinerea sănătăţii sistemului nervos. În plus, acest aliment protejează vasele de sînge prin proprietăţile antioxidante.

0
2
0
1
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий