Criza energetică stiri: 800
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Un medic nutriționist a vorbit despre pericolul semințelor

20 iun. 03:00   Sănătate
758

Nutriționistul Natalia Sîceva a avertizat că semințele pot fi periculoase pentru imunitate. Ea a vorbit despre acest lucru într-un interviu acordat Radio Sputnik.

Potrivit ei, semințele de floarea-soarelui sînt adesea folosite pentru gustări, dar acest produs nu este întotdeauna util pentru organism. Expertul menționează că utilizarea semințelor de floarea-soarelui ar trebui să fie limitată, deoarece ele conțin foarte mulți acizi grași polinesaturați omega-6, ceea și așa sînt destui în dieta zilnică a unei persoane moderne, iar acidul omega-3 nu este suficient. Încălcarea raportului dintre acizii grași poate afecta negativ sistemul imunitar și procesele inflamatorii din organism, a adăugat ea.

Sîceva a explicat, de asemenea, că consumul de semințe de dovleac, dimpotrivă, poate avea un efect benefic asupra sistemului nervos uman, deoarece acestea conțin mult magneziu, transmite Noi.md.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав