Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Un medic endocrinolog a vorbit despre pericolul provocat de harbuz

29 ian. 21:30   Sănătate
704 0

Zuhra Pavlova, candidat la științe medicale, endocrinolog al clinicii Universității de Stat din Moscova, a explicat ce pericol prezintă pepenii verzi. Mulți oameni cred din greșeală că nitrații ar fi pericolul din harbuz.

„Întoxicația cu nitrați era relevantă acum o sută de ani, cînd pepenele verde era mult mai scump decît îngrășămintele”, a explicat medicul, adăugînd că probleme cu nitrații nu vor apărea dacă alegi harbuzul fără pete suspecte pe piele și vene galbene în interior, raportează Noi.md cu referire la point.md.

„Cel mai periculos lucru în harbuz este fructoza. Și acesta este un fapt științific”, a subliniat Zuhra Pavlova.

„Fructoza declanșează în organism un proces asemănător cu foamea: începi să simți foamea, chiar dacă ai mîncat harbuz pe săturate. Acest lucru duce la exces de greutate și obezitate”, a avertizat endocrinologul pe canalul său Telegram.

Ea a explicat că este foarte ușor să faci față excesului de fructoză. „Întotdeauna să mănînci harbuz după o masă completă. Și nu mai mult de 200-300 de grame la o masă. Nu este nevoie să-ți întinzi stomacul, de-a lungul anilor, elasticitatea acestuia este din ce în ce mai mică”, a spus medicul.

0
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?