Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Tăierea cartofilor înainte de gătit reduce cantitatea de minerale

13 mai. 2021,, 03:30   Sănătate
1785

Oamenii de știință de la Serviciul de Cercetare Agricolă (SUA) a declarat că procesul de preparare a cartofilor poate influenţa în mod semnificativ conţinutul de minerale în aceștia.

ăierea cartofilor înainte de preparare poate reduce timpul gătitului, dar aceasta ar priva tuberculii cu pînă la 75% din mineralele conţinute în ei. La aceste concluzii, în special, au ajuns geneticianul Shelly Janske și biologul Paul Bethke.

Janske şi Bethke au gătit şase soiuri de cartofi în diferite moduri şi apoi au analizat variația conținutului de potasiu şi a altor zece minerale.

Oamenii de știință au testat, de asemenea, ipoteza că după ce cartofii rămîn în apă timp de 24 de ore, pierd o mare cantitate de minerale. S-a dovedit însă că conţinutul de potasiu din cartofi nu a scăzut.

Deci, dacă doriţi să reduceți cantitatea de minerale consumate cu cartofi – tăiați-le înainte de preparare. Dacă, dimpotrivă, doriți să obţineţi un mai mare efect nutriţional – gătiți cartofii întregi.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав