Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Rețeta fericirii de la Elena Malîșeva

14 ian. 2022,, 22:30   Sănătate
3055 0

Elena Malîșeva pe micile ecrane aduce la cunoștința telespectatorilor informații din domeniul medicinei. Medicul pune în discuție subiecte de diferită complexitate și încearcă întotdeauna să le explice într-un limbaj simplu. Prezentatoarea TV a încercat să explice ce este fericirea și a povestit despre o metodă care ne va ajuta să ne simțim mai fericiți, relatează Noi.md.

”Din punctul de vedere al științei, fericirea este biochimia creierului. Combinația și nivelul potrivit al hormonilor: oxitocină, serotonină, dopamină și endorfine", a explicat Malîșeva.

În plus, Elena Vasilievna a povestit și despre metoda care determină o persoană să se simtă fericită. "De exemplu, oxitocina este un hormon al afecțiunii și iubirii. Cînd ne căsătorim, avem o "pungă de oxitocină". În afară de motivele fiziologice, ea se produce și atunci cînd ne îmbrățișăm. Fără sex! Doar îmbrățișări, ca pe un copil. Oamenii de știință au calculat chiar că fiecare dintre noi are nevoie de opt îmbrățișări pe zi. Eu întotdeauna fac asta cu familia și prietenii", a recunoscut medicul.

Există opinia că starea de spirit, în special, sentimentul de fericire sau tristețe depinde de vreme. Elena a fost de acord cu acest lucru și a spus că multă lumină în apartament în zilele înnorate poate salva situația și poate reduce producția de melatonină - hormonul somnului și depresiei.

La nimeni fericirea nu depinde de vreme. Deoarece acesta este raportul neurotransmițătorilor din creier, nu de afară. Deși trebuie remarcat faptul că zilele multe posomorîte cresc cantitatea de melatonină - hormonul somnului și depresiei. Dar serotonina scade, iar el este un hormon al satisfacției de viață. Ieșirea din situație este lumina albă în casă de la lămpi speciale. Și fără întuneric! Și totuși, dacă vremea strică starea de spirit, înseamnă că ceva nu este în regulă cu sănătatea sau în viață. În toate celelalte cazuri - regula "natura nu are vreme rea", a rezumat Malîșeva.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?