X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Motivul neaşteptat pentru care sintem mereu obosiţi

8 oct. 2022,, 01:30   Sănătate
1718 0

Persoanele care sforăie se trezesc obosite indiferent cîte ore dorm, scrie moldovenii.md.

Ce ai zice dacă motivele pentru care eşti mereu obosit nu sînt stresul sau stilul de viaţă agitat? Medicii afirmă că apneea, cunoscută sub numele de sforăit, reprezintă motivul pentru care ne simţim obosiţi indferent cât de mult dormim, notează Huffigton Post.

Un documentar difuzat recent aduce în discuţie această afecţiune de care suferă foarte mulţi oameni la nivel global. Medicii avertizează că persoanelor diagnosticate cu apnee li se opreşte respiraţia în timpul somnului de mai multe ori, fapt ce ar predispune la stop cardiac. Aceste pauze perturbă somnul şi acesta este motivul pentru care cei care au această boală se trezesc mereu obosiţi, indiferent de numărul de ore pe care îl dorm.

Experţii estimează că numai în SUA există 18 milioane de persoane care se confruntă cu apnee în timpul somnului. Potrivit statisticilor, această afecţiune este mai des întâlnită în rândul bărbaţilor, a persoanelor fumătoare sau a celor care sunt supraponderale, dar în egală măsură poate afecta pe oricine.

Deocamdată nu s-a descoperit un tratament împortiva apneei în somn. Pe piaţa farmaceutică există o serie de metode ce au rolul de a preveni aparuţia apneeii în somn, dar niciuna nu te vindecă de această afecţiune.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?