COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 417 565   INFECTAȚI 256 387(+63)   TRATAȚI 249 381     DECESE 6180(+2)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1207
Coronavirus stiri: 7209
Preşedintele stiri: 2788

Mîncarea de tip fast-food provoacă alergii şi astm la copii

9 mai. 20:00   Sănătate
802 0

Mîncarea de la fast-food ar putea sta în spatele creşterii alarmante a cazurilor de ast în rîndul copiilor, arată un studiu internaţional.

O echipă de cercetători din Noua Zeelandă, Spania, Australia, Germania şi Anglia a descoperit că adolescenţii care mănîncă alimente de tip fast-food, cel puţin trei zile pe săptămînă, au cu 40% mai multe şanse de a dezvolta astm, decît cei care mănîncă sănătos. Studiul a constatat că riscul de astm sever creşte cu 27% la copiii mici care mănîncă în mod regulat de la fast-food. De asemenea, rinitele şi eczemele severe îi afectează într-o proporţie mult mai mare pe aceştia. Cercetarea, publicată în revista Thorax, a demonstrat, de asemenea, că există o mai mare cauzalitate între alergii şi alimentaţie, decît între alergii şi igienă.

Principalul dezavantaj al mîncării fast-food este că aceasta conține acizi grași saturați, care scad imunitatea. Fructele sînt bogate în antioxidanți și alte substanțe benefice.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Care va fi principala motivație pentru care veți merge la secția de votare pe 11 iulie?