X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Mîncarea fast-food duce la depresie

5 iun. 2023,, 00:30   Sănătate
2444 0

Un studiu, publicat în Corriere della Sera arată că o alimentație bazată preponderent pe hamburgheri, pizza, hot-dog și alte produse tip fast-food are drept consecință un risc crescut de depresie.


Cercetătorii au descoperit că oamenii care mănînca astfel de alimente regulat duc o viață sedentară, fumează, mănîncă alimente lipsite de nutrienți și muncesc 45 de ore pe săptămîna sau chiar mai mult.

"Deși mai sînt necesare studii suplimentare, acest tip de alimentație ar trebui controlată, pentru că are o influență majoră asupra sănătații fizice (obezitate, boli cardiovasculare) și psihice", declară cercetătorul Almudena Sanchez-Villegas.

Studiul a fost realizat pe un numar de 8964 de oameni care nu sufereau de depresie și nu luau medicamente în acest sens. Starea sănătății psihice și dieta acestora au fost studiate timp de 6 luni.

La sfîrțitul perioadei de cercetare, 493 dintre ei erau deprimați sau luau medicamente antidepresive. Cercetătorii au descoperit că persoanele care mîncau fast-food aveau cu 51% mai multe șanse să dezvolte o depresie, comparativ cu ceilalți indivizi.

Nu este singurul studiu de acest tip, existînd deja informații cu privire la legătura dintre o alimentație sănătoasă și o bună dezvoltare a psihicului uman.

Astfel, oamenii care mănîncă multe fructe, legume și carne de pește, sînt mai puțin predispuși la tulburări psihice.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав