COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 523
Coronavirus stiri: 7843

Exerciții care îți mențin creierul ager

28 noi. 2021,, 04:00   Sănătate
1485 0

Și creierul are nevoie de exerciții pentru a se menține în formă, deoarece pe măsură ce îmbătrînește nu mai reacționează la fel ca înainte, transmite fitness-nutritie.ro Iată ce poți face pentru a avea o minte ageră!

Fă exerciții fizice în mod regulat

Faptul că mergi la sală de trei ori pe săptămînă și faci sport în aer liber ori de cîte ori ai ocazia, nu te va păstra doar într-o formă fizică de invidiat, ci va contribui și la sănătatea creierului tău. Astfel, vei fi protejat de maladia Alzheimer, iar dacă, din păcate, deja suferi de ea, rata de dezvoltare va fi mult încetinită.

Studiază cît poți de mult

Studiile în domeniu au relevat faptul că persoanele care au petrecut mai mulți ani pe băncile școlii sunt mai puțin predispuse la pierderi de memorie. Cel mai bun exercițiu pentru creier este învățatul, iar din acest motiv lectura ar trebui să fie printre hobby-urile tale.


Încearcă lucruri noi

Ai vrut mereu să iei lecții de pian sau să înveți o limbă străină, dar parcă niciodată nu ai avut timp sau destulă voință. Este cazul să te motivezi, deoarece este o modalitate excelentă prin care-ți menții creierul tînăr. Nici lecțiile de dans nu sunt o idee rea, întrucît creierul va fi nevoit să creeze conexiuni care te vor ajuta să te sincronizezi.

Timp liber pentru jocuri

Ce-ai zice dacă în timpul cafelei de dimineață ai completa o integramă, un rebus sau ai încerca să găsești combinația perfectă la sudoku? Activitatea cerebrală va fi intensificată și tu te vei putea concentra mai ușor pe parcursul zilei.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X