TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Evită alimentele care conțin fructoză. Ce arată un nou studiu

Un nou studiu arată că fructoza, consumată în cantități mari, poate fi extrem de periculoasă, mai ales acum, în plină pandemie COVID, cînd buna funcționare a organismului contează mai mult ca niciodată! Ori fructoză găsim în destule produse, de la băuturi răcoritoare, la alimente procesate.

Orice dereglare a sistemului imunitar și în funcționarea organelor este cu atît mai periculoasă acum, în pandemia COVID, transmite dcmedical.ro.

Ei bine, un nou studiu (link direct studiu) efectuat de oamenii de știință din Swansea în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea din Bristol și institutul Francis Crick din Londra, a indicat faptul că dieta bogată în fructoză ar putea împiedica buna funcționare a sistemului imunitar al oamenilor într-un mod care, pînă acum, era în mare parte necunoscut.

Fructoza se găsește natural în fructele dulci și în miere, dar în varianta artificială ea este însă frecvent întîlnită băuturile îndulcite, dulciurile și alimentele procesate, și este utilizată pe scară largă în producția de alimente. Consumul mare de fructoză este asociat cu obezitatea, diabetul de tip 2 și bolile hepatice grase nealcoolice, iar aportul său a crescut substanțial în țările dezvoltate în ultimii ani.

Noul studiu publicat în revista Nature Communications (link direct studiu) arată că fructoza determină inflamarea sistemului imunitar și acest proces produce molecule mai reactive care sînt asociate cu inflamația. O astfel de inflamație poate afecta celulele și țesuturile și poate contribui la faptul că organele și sistemele corpului nu funcționează așa cum ar trebui și ar putea duce la boli.


Cercetarea aduce, de asemenea, o înțelegere mai profundă despre modul în care fructoza ar putea fi legată de diabet și obezitate - deoarece inflamația la nivel scăzut este adesea asociată cu obezitatea.

Dr. Nick Jones, de la Școala de Medicină a Universității Swansea, a declarat: „Cercetarea diferitelor componente ale dietei noastre ne poate ajuta să înțelegem ce ar putea contribui la inflamație și boli și ce ar putea fi cel mai bine valorificat pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea”.

Dr. Emma Vincent de la Bristol Medical School: Populational Health Sciences (PHS), a spus, la rîndul ei, că „studiul nostru este interesant, deoarece ne duce un pas mai departe spre înțelegerea de ce unele diete pot duce la probleme de sănătate”.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load