COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 404 766   INFECTAȚI 256 187(+45)   TRATAȚI 249 250     DECESE 6175(+2)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1203
Preşedintele stiri: 2783

Depresia va fi diagnosticată printr-un test de sînge

19 apr. 02:00   Sănătate
1297 0

Determinarea depresiei prin teste de sînge ar putea ajuta nu numai la stabilirea unui diagnostic exact, ci și la alegerea celei mai eficiente terapii pentru fiecare pacient în parte.

Oamenii de știință de la Indiana University School of Medicine au identificat 23 de biomarkeri care pot indica prezenta depresiei sau tulburării bipolare la un pacient. Despre acest lucru a scris luni, 12 aprilie, N+1.

S-a anunțat că, timp de cîțiva ani, oamenii de știință au lucrat cu 44 de persoane care au solicitat ajutor medical cu manifestări de tulburări afective.

"Fiecare dintre acești oameni a vizitat un specialist de pînă la șase ori, cu o perioadă între vizite de la trei la șase luni. Starea pacienților a fost evaluată în conformitate cu criteriile existente în practica medicală, iar probele de sînge au fost prelevate de la ei pentru a căuta biomarkeri", se spune în articol.

În timpul studiului, pacienții au fost împărțiți în trei categorii. Primul grup a inclus voluntari ale căror probe biologice și anamneză au fost utilizate pentru testarea potențialilor biomarkeri. În al doilea grup - participanții la studiu, pe care oamenii de știință au încercat să-i diagnosticheze numai în baza testelor de sînge. În al treilea grup, au fost voluntari care au solicitat ajutor medical cu simptome de depresie sau manie. În total - 44 de persoane. Fiecare dintre ele s-a întîlnit cu un medic de pînă la șase ori, iar pauza dintre vizite a fost de 3-6 luni.


Starea participanților la studiu din al treilea grup a fost evaluată în funcție de criteriile existente, iar în paralel a fost preluat sînge pentru analiză. Oamenii de știință au căutat gene ale căror indicatori de expresie pot indica o tulburare afectivă. Oamenii de știință au testat datele obținute la reproductibilitate și la capacitatea de a prezice condițiile pacienților.

Cercetătorii presupun că legătura dintre nivelul de exprimare a anumitor gene și tulburările afective sugerează crearea de noi medicamente. În plus, cunoscând mecanismele de acțiune ale medicamentelor existente, ele vor putea fi prescrise mai exact pacienților, în funcție de abaterile în exprimarea anumitor gene.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?