COVID-19 : VACCINAȚI 1 007 469  INFECTAȚI 417 369 (+5138)   TRATAȚI 373 179     DECESE 10 566(+24)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 534
Coronavirus stiri: 7865

Cum te ajută peroxidul de hidrogen în casă și bucătărie

5 dec. 2021,, 20:04   Sănătate
1268 0

Peroxidul de hidrogen, utilizat mai ales în cosmetică, are multiple întrebuințări. Iată cum te ajută peroxidul de hidrogen în casă.

Peroxidul de hidrogen, utilizat mai ales în cosmetică, are multiple întrebuințări în viața de zi cu zi. Iată cum te ajută peroxidul de hidrogen în casă și în bucătărie, transmsite csid.ro.

Peroxidul de hidrogen, cunoscut sub denumirea comună de apă oxigenată (sau perhidrol) este un lichid incolor, cu punctul de fierbere 150,2 °C și cu punctul de topire/înghețare -0,432 °C. Formula sa chimică este H2O2.

Apa oxigenată, denumită şi peroxidul de hidrogen, este unicul germicid compus doar din apă și oxigen, fiind considerată cel mai sigur, natural şi eficient dezinfectant din lume.

Aceasta omoară microorganismele prin oxidarea acestora, ceea ce poate fi cel mai bine descris ca un proces de ardere controlată. Cînd peroxidul de hidrogen reacționează cu material organic, se descompune în oxigen și apă.


Înmoaie dopurile de ceară din urechi

Aceasta este o procedură des întîlnită în cabinetele ORL şi nu implică riscuri. Aşează-te culcat pe o parte, cu urechea în sus. Pune cîteva picături de apă oxigenată la temperatura camerei în ureche şi aşteaptă 5-10 minute ca să îşi facă efectul, vei simţi cum apa oxigenată sfîrîie. Pune un prosop la ureche şi întoarce-te pe cealaltă parte. Repetă procedura la fiecare ureche de cîte ori este nevoie.

Poate ameliora ciuperca piciorului

Deși mai este nevoie de studii pentru a arăta că această soluție funcționează pentru oricine, apa oxigenată este un remediu casnic rapid care merită încercat. Pentru a ajuta la tratarea ciupercii piciorului, pulverizează o mixtură 50%/50% de peroxid de hidrogen și apă pe picior (în special pe degete) în fiecare seară și lasă să se usuce.

Peroxidul de hidrogen este eficient în igiena dentară

Astfel, îl poți utiliza pentru curățarea dinților şi dezinfectarea periuţei de dinţi. Poţi opta şi pentru varianta simplă, adică înmoi periuța în apă oxigenată 3% și periezi dinții. Pentru a dezinfecta periuţa de dinţi ţine-o în apă oxigenată pentru cîteva minute. Astfel, germenii acumulaţi între peri vor fi distruşi.

Peroxidul de hidrogen nu este un bun analgezic, totuși, ca agent antiviral, antibacterian și antifungic, este eficient în tratarea patogenilor ce cauzează infecțiile. De asemenea, poate fi folosit pentru albirea dinților.

Utilizînd peroxid de hidrogen 3% ca apă de gură pentru o anumită perioadă, dinţii încep să se albească. Poţi încerca acest remediu natural, deoarece produsele din comerţ îţi pot afecta smalţul dinţilor în timp.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X