X 
Criza energetică stiri: 1708
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Cîte E-uri consumăm în fiecare zi fără să ne dăm seama

12 mar. 00:30   Sănătate
682 0

Ai avea curajul să consumi monoxid de dihidrogen? Acesta este de fapt o "chimicală" cu care ne întîlnim în fiecare zi – H2O, adică apă. Asta vrea să reamintească un chimist oamenilor care se feresc de chimicale şi de E-urile din produse.

Potrivit digi24.ro, James Kennedy încearcă să combată chimiofobia, demonstrînd într-un filmuleţ că şi în fructe există astfel de substanţe. Bananele, de exemplu, au cel puţin şase E-uri, precum tocoferol şi etilenă, iar afinele conţin ingrediente la prima vedere îngrijorătoare, precum E941 (Nitrogen), E948 (Oxigen) şi E290 (Dioxid de carbon).

Coloranţi, conservanţi, arome întîlneşti în ananas şi căpşuni. Pînă şi în ouăle de găină se conţin arome ca formaldehidă şi acetonă.

De fapt, mesajul chimistului australian este că tot ce ne înconjoară e compus din elemente chimice şi în cantităţi mici aceste substanţe nu sînt dăunătoare pentru organismul uman.

E adevărat că multe substanţe potenţial periculoase pot fi găsite în alimentaţia noastră pentru că sînt mai degrabă sintetizate în laborator.


Tocmai de aceea, alege cu grijă produsele, dar nu deveni chimiofob şi nu uita că frica şi stresul sînt factori care la fel te pot îmbolnăvi.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий