X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4049

Alimentele care îţi dau dureri de cap

19 mai. 22:30   Sănătate
1221 0

Cel puțin 40% dintre oameni se confruntă zilnic cu o durere de cap. Dacă și tu ai această problemă şi nu-i cunoşti cauza, analizează-ţi puţin dieta zilnică, pentru că este posibil să consumi alimente care pot să declanşeze acest simptom!

Oboseala, alimentația săracă în nutrimenți, o răceală, o criză biliară, sinuzita, stresul, dereglările hormonale - toate favorizează apariția durerii de cap.

Indiferent de tipul de cefalee, aceasta fi localizată în mai multe zone, pe partea dreaptă sau pe cea stîngă, la frunte, la ceafă. Durerile pot fi pulsatile, surde sau violente. Un lucru e cert: nu te mai lasă să te concentrezi pe treburile tale zilnice.

Uite care sînt greșelile frecvente pe care și tu le faci!

Poziția în care dormi

Dacă te numeri printre persoanele care obișnuiesc să doarmă pe burtă, aceasta poate fi o cauză a apariției migrenelor, deoarece gîtul stă răsucit o perioadă lungă, apăsînd pe nervi, vase de sînge și vertebrele cervicale. Și perna joacă un rol important în calitatea somnului și a stării tale de a doua zi.

Consumul excesiv de cafea sau de ciocolată

Consumul de cafeină reprezintă de multe ori o enigmă. În timp ce pe unii îi ajută să scape de durerea de cap, la alții consumul excesiv o favorizează. Această situație este comună și în cazul consumului de ciocolată, care conține și ea cofeină. Încearcă să limitezi porția pînă descoperi care este cantitatea ideală pentru buna funcționare a organismului tău.

7
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?