X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

De ce este bine să consumi ciocolată

20 oct. 2018,, 00:32   Externe
3134 1

Ciocolata de calitate nu este doar un răsfăţ, ci şi un aliment cu beneficii pentru sănătate. Dovadă sînt zecile de studii care au argumentat necesitatea consumului din motive extrem de serioase.

Mai jos găsiţi motivele ştiinţifice pentru care trebuie să consumăm ciocolată fără a ne simţi vinovaţi în legătură cu partea mare de calorii pe care o deţine acest dulce. Bineînţeles, trebuie să avem şi o limită în consumarea ciocolatei.

Scade tensiunea arterială

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Cologne (Germania) flavonoizii din ciocolată ajută la scăderea tensiunii arteriale pe termen scurt. Flavonoizii din boabele de cacao ajută la producerea de monoxid de azot care stimulează vasele de sînge să se dilateze. Totodată, consumatorii de ciocolată au un risc cu 12% mai scăzut decît cei care nu mănîncă acest dulce să facă boli de inimă şi cu 23% mai mic să facă infarct.

Întăreşte oasele


Iubitorii ciocolatei albe au toate motivele să se bucure: 50 de grame conţin 15% din doza zilnică recomandată de calciu pentru un adult, potrivit Gustarte. Evident, înainte de a mînca o ciocolată întreagă ca să vă asiguraţi că sînteţi cu calciul la cote maxime, citiţi şi eticheta produsului. Nu trebuie să conţină grăsimi vegetale hidrogenate, aditivi alimentari şi cantităţi foarte mari de zahăr. Untul de cacao ar trebui să fie ingredientul principal.

Ajută creierul

Cercetători de la Universitatea John Hopkins au descoperit că ciocolata neagră protejează celulele creierului, mai ales dacă suferi un atac cerebral.

Indiferent dacă mănînci ciocolată de poftă sau pentru că te ajută să fii sănătos, ai grijă să alegi una de calitate, cu un conţinut ridicat de cacao şi cît mai puţine ingrediente pe lîngă.

Este plină de antioxidanţi

Ciocolata neagră conţine cantităţi impresionante de flavonoizi care ajută la lupta împotriva radicalilor liberi. Aceştia din urmă sînt răspunzători pentru o mulţime de afecţiuni, multe dintre ele chiar mortale.

Poate preveni cancerul

Boabele de cacao au în compoziţie o substanţă, pentamer, care s-a dovedit că inhibă celulele canceroase să se răspîndească prin organism. Oameni de ştiinţă de la Centrul de Studiu al Cancerului de la Universitatea din Georgetown au folosit parameri pentru celulele canceroase şi au observat că acestea nu s-au mai divizat.

Calmează simptomele sindromului premenstrual

Este un motiv pentru care femeilor le este poftă de ciocolată într-un moment anume din lună. Ciocolată ajută la eliminarea de endorfine care reduc anxietatea. De asemenea, este bogată în magneziu care îmbunătăţeşte starea de spirit şi reduce retenţia de apă.

Alungă tusea

Data viitoare cînd simţi că te doare gîtul, încearcă să mănînci un pătrăţel de ciocolată. Teobromina, o substanţă din compoziţia ciocolatei, reduce activitatea nervului vag cel care se pare că este răspunzător pentru crizele de tuse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?