X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Revolte în Parlament după expulzarea diplomaților ruși

29 mar. 2018,, 10:42   Politică
4738 17

Reprezentanții partidelor de opoziție au cerut astăzi audierea ministrului de Externe, Tudor Ulianovschi, pe marginea deciziei de expulzare a trei diplomați ruși, notează Noi.md.

Deputații socialiști și cei comuniști au calificat gestul guvernării drept un nou pas spre distrugerea relațiilor cu partenerul strategic Federația Rusă. Ei au cerut ministrului de Externe să prezinte public argumentele care au stat la baza deciziei de expulzare a diplomaților, pentru că ceea ce s-a invocat - solidarizarea cu Marea Britanie, în opinia lor, nu a fost un temei credibil.

„Este un pas care afectează nu doar imaginea Republicii Moldovam dar și interesele vitale ale statului. Austria, un stat independent, membru al UE, a luat decizia să nu expulzeze diplomați, deoarece nu au fost prezentate probele necesare. Aici apare întrebarea: de ce Moldova a făcut-o? Cu acest pas a demonstrat că nu are ceea ce se numește demnitatea unui stat independent”, a declarat deputatul PSRM Vladimir Țurcan.

Propunerea privind organizarea audierilor a fost susținută și de liderul PCRM, Vladimir Voronin. Politicianul a opinat că guvernarea a fost obligată de UE să adopte o asemenea decizie.

„Noi intrăm în aceste jocuri geopolitice din care o să ieșim, dar vom avea cu totul altă imagine și rezultate. Este un pas greșit și periculos. Dacă ne conducem de emoții, dar nu de raționamente pentru țară, atunci se întîmplă aceste presiuni”, a menționat el.


Deputații PLDM s-au opus inițiativei de organizare a audierilor. „Nu negăm faptul că Moldova trebuie să aibă relații cu Federația Rusă, dar ele trebuie să fie reciproce. Noi ne-am săturat să fim priviți ca frații mai mici, să vedem cu demnitarii noștri sînt intimidați”, a declarat șeful fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?