Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1410

Doi spioni americani au fost expulzați din Spania

7 dec. 2023,, 14:00   Externe
3249 0

Din Spania au fost expulzați doi spioni americani, pe care guvernul îi suspectează de coruperea a doi agenți ai Centrului Național de Informații (CNI) în schimbul unor informații.

Acest lucru este afirmat în publicația El Pais, relatează "Adevărul european".

Potrivit publicației, ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles, l-a convocat pe ambasadorul SUA pentru a cere clarificări cu privire la acțiunile considerate ostile și neobișnuite în relațiile dintre aliați.

În piesă se precizează că și ministrul de externe Jose Manuel Albares a contactat-o pe ambasadoarea SUA pentru a o informa cu privire la preocupările guvernului.

Cel puțin doi agenți americani au părăsit discret Spania, iar doi membri ai agenților CNI sînt anchetați de un tribunal din Madrid sub acuzația de divulgare de informații confidențiale.


Un audit de securitate în interiorul CNI a scos la iveală accesul neautorizat al agenților la informații sensibile de care aceștia nu ar fi avut nevoie pentru activitatea lor.

Ancheta a arătat că ofițerul de nivel mediu a fost recrutat de spioni americani cărora le-a oferit informații în schimbul unei sume mari de bani.

Anterior, s-a raportat că doi angajați ai CNI au fost arestați pentru că au transmis date către Statele Unite, un aliat al Madridului. La Washington nu au comentat situația.

Ulterior, premierul spaniol Pedro Sanchez a dat asigurări că disputa legată de scandalul spionajului a fost rezolvată.

7
8
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?