Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Trei diplomați ruși, declarați persona non grata în Moldova

27 mar. 2018,, 16:46   Politică
5349 9

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene l-a convocat astăzi pe ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, comunică Noi.md.

Diplomatului rus i s-a adus la cunoştinţă conţinutul notei verbale, prin care, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice (1961), trei diplomați din cadrul misiunii sînt declaraţi persona non grata și sînt obligați să părăsească teritoriul țării în termen de șapte zile.

"Decizia autorităților Republicii Moldova vine drept solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, care califică atacul de la Salisbury drept o amenințare la adresa securității colective și a dreptului internațional", se arată în argumentarea MAEIE.

Scandalul diplomatic a izbucnit după ce Guvernul de la Londra a acuzat Moscova ca fiind responsabilă de otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale. Anterior, și spicherul Andrian Candu a reacționat la acest scandal, precizînd că țări precum Republica Moldova și Marea Britanie trebuie să fie solidare în fața „pericolului generat de răuvoitori”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?