X 
Arşiţa stiri: 201
Jocurile Olimpice stiri: 191
Transnistria stiri: 1415

Valeri Demidețki: „ Hodorkovski va susține unul dintre candidați în alegerile din Moldova”

30 iul. 20:30   Politică
4 ore in urma 1760 0

Omul de afaceri și politicianul rus Mihail Hodorkovski va susține unul dintre candidații la viitoarele alegeri prezidențiale din Republica Moldova.

Acest lucru a fost anunțat de renumitul jurnalist Valeri Demidețki, în cadrul talk-show-ului „Fără cravată” cu Alexandr Stahurski de la postul de televiziune N4, relatează Noi.md.

„Știu că Hodorkovski va susține un candidat la noi. Știu acest lucru 100%, dar nu-i voi spune numele acum, ca să nu avem probleme. Vom avea o mulțime de candidați, du-te și ghicește”, a spus jurnalistul.

„Nu pot să-i dau numele ca să nu mă dea în judecată acești oameni”, a menționat el.

Valeri Demidețki a spus că mai sînt cîțiva oligarhi care susțin unii candidați la președinția Republicii Moldova, subliniind că aceștia vor să aibă atuurile lor mai tîrziu în acea mare discuție, în acea mare împărțire care va veni ca urmare a tot ceea ce s-a întîmplat în Ucraina.


„Cred că sînt interesați și de situația din Republica Moldova. Să spunem că sînt oameni din diferite medii politice. Nu poți spune că SUA este Trump sau Biden. Sînt alții, există America de adîncime. Sînt foarte mulți oameni. Nici UE nu este doar Ursula von der Leyen. Există oameni diferiți și acolo. Așadar, cei care sînt interesați de continuarea a ceea ce se întîmplă în Ucraina, a războiului pînă la sfîrșitul victorios, ar dori să lase guvernarea actuală aici în Moldova. Lor le convine. Face ce le place lor. Desigur, poporului moldovean nu-i place, dar asta este a doua întrebare. Cine îl va întreba?” a subliniat jurnalistul.

În opinia sa, și autoritățile moldovenești încearcă să facă totul pentru ca acești oameni să nu se îndoiască de ei și să le găsească înlocuitori.

„Sînt și alte partide și forțe politice care sînt orientate spre niște actori externi și cineva îi ajută din afară. Ei bine, ce să le reproșăm pentru asta? Cum spun medicii, autopsia va arăta. Alegerile vor arăta cine dintre ei și ce au fost capabili să promoveze și ce au obținut ca rezultat. Fiecare va avea partea lui. Dar principalul lucru, mi se pare mie, nu sînt alegerile prezidențiale, ci viitoarele alegeri parlamentare”, a declarat Valeri Demidețki.

Potrivit acestuia, viitoarele alegeri prezidențiale au arătat deja că avem o mulțime de candidați, dar toată lumea se gîndește mai ales nu la aceste alegeri, ci la cele mai importante alegeri care decid problema puterii în țara noastră - alegerile parlamentare de anul viitor.

„Și acesta este motivul pentru care toți actorii principali de astăzi, nominalizînd unii candidați, făcînd unele declarații și așa mai departe, se gîndesc cel mai mult la soarta partidelor lor pentru a „trage” în următoarele alegeri parlamentare. Fiecare acționează în propriul interes: oligarhii din diferite țări, jucătorii noștri interni care depind de ei și așa mai departe”, a declarat jurnalistul.

14
2
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав