O astfel de opinie a exprimat jurnalistul Valeriu Demidețchi, în cadrul emisiunii „Без галстуков” cu Alexandru Stahurski de la postul de televiziune N4, relatează Noi.md.
În același timp, el a atras atenția asupra faptului că în țara noastră nimeni nu poartă nici o responsabilitate pentru aceste încălcări.
Valeriu Demidețchi a amintit că anterior Moldova era probabil singura țară în care deciziile Curții Constituționale erau luate cu viteza unei „imprimante nebune”, practic într-o jumătate de oră.
„Acum, Curtea Constituțională are nevoie uneori de cîteva zile, cîteva luni pe diferite probleme, în timp ce înainte lua decizii cu o viteză amețitoare, inclusiv cu privire la legalitatea guvernului lui Vladimir Filat, ilegalitatea alianței Dodon-Sandu și așa mai departe”, a spus jurnalistul.
„După aceea, încrederea mea în Curtea Constituțională, ca a oricărui cetățean normal care gîndește, a explodat. Acum îmi dau seama că Curtea Constituțională este o structură în care poți negocis”, a declarat Valeriu Demidețchi.
Jurnalistul a amintit, de asemenea, alte cazuri în care Curtea Constituțională a anulat decizia parlamentului privind alegerea președintelui de către organul legislativ suprem și a revenit la alegerea șefului statului de către popor, a luat o decizie ciudată privind redenumirea limbii de stat.
„În loc să găsim un consens în societate, o soluție care să convină tuturor, de dragul sosirii unora la putere, îndepărtînduj-i pe alții de la putere, de dragul intereselor personale, am transformat această Constituție într-o femeie care este plăcută din toate punctele de vedere. Fiecare o interpretează cum vrea”, și-a exprimat el părerea de rău.
De menționat faptul că astăzi, 29 iulie, este Ziua Constituției Republicii Moldova. Legea supremă a țării a fost adoptată de Parlament la 29 iulie 1994, publicată în Monitorul Oficial la 12 august și a intrat în vigoare la 27 august 1994.
Adăuga comentariu