X 
Arşiţa stiri: 197
Jocurile Olimpice stiri: 194
Transnistria stiri: 1459

Valeriu Demidețchi: „Lumea se schimbă foarte repede și noi trebuie să fim înțelepți”

30 iul. 06:30   Politică
7 ore in urma 1867 0

Situația în lume se schimbă foarte repede și Moldova trebuie să ducă o politică externă înțeleaptă pentru a nu ajunge într-o situație foarte dificilă din cauza unor decizii greșite.

O astfel de opinie a exprimat jurnalistul Valeriu Demidețchi, în cadrul emisiunii „Без галстуков” cu Alexandru Stahurski de la postul de televiziune N4, relatează Noi.md.

El a spus că trăim într-o perioadă în care nu știm cum va fi lumea mîine, dat fiind faptul că totul se schimbă foarte repede în lume, în special evenimentele care au loc în Statele Unite ale Americii și în alte țări, precum și în privința altor probleme.

"„Adică, situația în lume a început să se schimbe atît de rapid, încît aș sfătui Moldova, ca țară mică, să fie atentă, să ducă o politică externă înțeleaptă”, a spus Valeriu Demidețchi.

Potrivit lui, ar trebui să ne amintim de o declarație remarcabilă a fostului președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, care a stat în birouri mari nu doar la Chișinău, ci și în alte capitale, a văzut cum funcționează relațiile internaționale și a spus o frază de aur pentru țara noastră că „există oameni înțelepți și oameni deștepți. Cei deștepți vor găsi ieșire din orice situație, iar cei înțelepți nu vor ajunge în astfel de situații”.


„Și el spunea că noi trebuie să fim înțelepți. De 10 ori mai înțelepți, pentru că noi nu avem resurse ca alte țări mari: un miliard încolo, un miliard acoace. Adică ne putem foarte bine „frige” la un pas greșit, dacă vom lua o decizie greșită și vom ajungem într-o situație foarte complicată”, a spus jurnalistul.

15
0
0
3
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав