X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Consiliul European reafirmă sprijinul pentru R.Moldova

24 mar. 2023,, 09:44   Politică
2145 0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene salută concluziile Consiliului European, care reafirmă sprijinul continuu al Uniunii Europene pentru țara noastră în procesul de aderare la marea familie europeană.

”Sîntem recunoscători pentru angajamentul UE de a consolida rezistența, securitatea, stabilitatea, economia și securitatea energetică a Republicii Moldova, în special în contextul încercărilor unor actori externi de a destabiliza țara noastră”, se arată în nota emisă presei.

Totodată, MAEIE menționează că Republica Moldova este pe deplin angajată în calea sa de aderare la Uniunea Europeană și apreciem sprijinul UE în acest sens.

Potrivit concluziilor Consiliului European, Uniunea Europeană va continua să ofere tot sprijinul relevant Republicii Moldova, inclusiv pentru a consolida reziliența, securitatea, stabilitatea, economia și aprovizionarea cu energie a țării în fața activităților destabilizatoare ale actorilor externi, precum și a sprijinului pe calea aderării sale la Uniunea Europeană.

Totodată, Consiliul European invită Comisia să prezinte un pachet de sprijin înainte de următoarea sa reuniune.

5
0
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?