X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Socialiștii vor boicota ședința Parlamentului

13 apr. 2022,, 15:45   Politică
2564 0

Deputații PSRM din cadrul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor boicota ședința de mîine, 14 aprilie a Parlamentului, din cauza plasării în arest la domiciliu a președintelui Consiliului Raional Cahul, Marcel Cenușă.

Anunțul a fost făcut astăzi, 13 aprilie de către deputatul BCS, Vlad Batrîncea, în cadrul unui briefing de presă, transmite realitatea.md.

Potrivit lui Batrîncea, arestare lui Marcel Cenușă este un abuz.

„Am informat anterior că domnul Marcel Cenușă a fost reținut cu multiple abateri de la normele legale. Practic i-au fost desenate niște învinuiri fără nici un probatoriu. În ședința instanței, unde procurorii au cerut arest preventiv nu au fost prezentate nici probe nici argumente. Considerăm că în prezent Marcel Cenușă este ținut în arest la domiciliu ilegal, fapt ce calificăm acest lucru ca un atac de acaparare a raionului Cahul. Din acest motiv nu vom fi prezenți la ședința Parlamentului”, a anunțat Batrîncea.

Deputatul a mai precizat că, la 14 aprilie va avea loc ședința Curții de Apel Cahul, unde avocații lui Marcel Cenușă solicită eliberarea acestuia din arest la domiciliu și restabilirea sa în funcție.


De asemenea, deputatul socialist a mai precizat că tot mîine se va convoca în ședință Consiliul Raional Cahul, unde urmează să fie propusă suspendarea din funcție a lui Marcel Cenușă, pe perioada cercetării penale a acestuia, dar și numirea unui alt președinte interimar, pe care Batrîncea l-a numit „comod”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?