Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Sandu a exprimat suportul Moldovei pentru Ucraina

23 aug. 2021,, 13:36   Politică
4396 21

„Crimeea este Ucraina, iar anexarea reprezintă încălcarea dreptului internațional”, a declarat președinta R.Moldova, Maia Sandu în cadrul summitului „Platforma Crimeea”.

Președinta a exprimat suportul Moldovei pentru Ucraina, exprimînd importanța soluționarea pașnică și corectă din punct de vedere legislativ a litigiilor, transmite Noi.md cu referire la diez.md

„Sînt aici pentru a reafirma sprijinul neclintit al Republicii Moldova pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale internațional recunoscute. Crimeea este parte a Ucrainei, iar anexarea sa ilegală este o încălcare flagrantă a dreptului internațional. Moldova a fost și va continua să fie partenerul dumneavoastră de încredere. Susținem Rezoluția 68/262 „Integritatea teritorială a Ucrainei” a Adunării Generale a Națiunilor Unite, precum și rezoluțiile sale ulterioare”, a declarat șefa statului.

„Pentru Republica Moldova, este mai important ca niciodată să reafirmăm principiile dreptului internațional, ale ordinii, justiției și soluționării pașnice a litigiilor.

Nu putem permite ca nemulțumirile istorice, politicile revizioniste, utilizarea nedisimulată a forței și nesocotirea drepturilor omului să devină noua normalitate. Cu toții trebuie să revenim la soluționarea pașnică și politică a litigiilor. Trebuie să combatem împreună amenințările la adresa securității regionale. Cu toții trebuie să trasăm o cale diferită – una constructivă și durabilă”, a mai adăugat Maia Sandu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?