Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Sandu și Zelenski, în fața presei: Ce declarații au făcut

1 iun. 2023,, 10:23   Politică
7145 0

Lucrările Summitului Comunității Politice Europene au demarat în această dimineață la Bulboaca.

Președintele Maia Sandu a avut o primă întîlnire cu omologul său ucrainean Vladimir Zelenski. Cei doi au discutat despre războiul din Ucraina și agenda europeană. Șefa statului și-a exprimat susținerea pentru poporul ucrainean.

Totodată, ea a îndemnat comunitatea europeană să sprijine aspirațiile de integrare europeană ale celor două țări.

"Evenimentul de astăzi este extrem de important, vom discuta subiecte importante, vom reconfirma suportul nostru pentru Ucraina. Am discutat cu președintele Zelenski despre agenda bilaterală, despre proiectele comune și desigur am discutat despre viitor.

Moldova respectă suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei. Moldova susține poporul ucrainean. (...) Investiți în țările noastre, credeți în democrațiile noastre. Este contribuția noastră la binele Europei", a declarat Maia Sandu în urma întrevederii bilaterale.


La rîndul său, președintele ucrainean a ținut să mulțumească pentru suportul acordat de țara noastră refugiaților ucraineni din primele zile ale răzobiului.

"Susținem poporul Moldovei. Vă mulțumim pentru că ați găzduit oamenii noștri în țara voastră încă din primele zile ale războiului, sîntem recunoscători.(...). Viitorul nostru este foarte important, viitorul nostru este în UE. Ucraina este pregătită să adere la NATO", a declarat Vladimir Zelenski.

4
0
0
1
31

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?