Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Conducerea raionului Dubăsari, în discuții cu Oleg Serebrian

11 ian. 13:09   Politică
3250 0

Prioritățile politicii guvernamentale de reintegrare a țării, dar și alte teme de interes pentru populația și mediul de afaceri din raionul Dubăsari au fost abordate astăzi de viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian cu conducerea acestui raion.

Discuțiile s-au concentrat pe problemele cu care se confruntă deținătorii de terenuri agricole amplasate după traseul TiraspolCamenca, fiind exprimată îngrijorarea comunității locale față de acțiunile ilegale ale Tiraspolului de a impune noi restricții în calea liberei circulații a cetățenilor și bunurilor, notează Noi.md.

Oleg Serebrian a menționat determinarea autorităților de a veni cu măsuri de sprijin pentru agenții economici, în eventualitatea unor asemenea abuzuri.

La fel, au fost evidențiate aspecte ce țin de reforma administrației publice, buna funcționare a instituțiilor din sănătate și educație, a feribotului peste Nistru și a altor servicii publice.

S-a convenit asupra necesității menținerii unui dialog constant pentru identificarea unor soluții la problemele semnalate și asupra organizării în acest scop a unei vizite de lucru a viceprim-ministrului Oleg Serebrian în raionul Dubăsari în perioada proximă.


Tensiunile dintre Chişinău şi Tiraspol au apărut după ce, din 1 ianuarie, a intrat în vigoare nou Cod Vamal, care obligă agenții economici din stînga Nistrului să achite taxele vamale în bugetul Republicii Moldova.

Pînă acum, chiar dacă firmele din regiunea transnistreană erau înregistrate pe malul drept al Nistrului, acestea plăteau taxe vamale în bugetul de la Tiraspol. Potrivit experţilor, decizia Chişinăului are ca scop asigurarea unor condiţii egale de activitate tuturor companiilor, indifirent pe ce parte a Nistrului s-ar afla.

8
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?