X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Artur Reșetnicov, declarație din izolatorul CNA: „Dosarul este fabricat și fals, exclusiv politic”

8 feb. 2022,, 14:35   Politică
2532 8

Fostul deputat comunist, Artur Reșetnicov, aflat în arest preventiv în izolatorul CNA, pentru 30 de zile, fiind bănuit de îmbogățire ilicită, continuă să declare că este victima unui dosar „fabricat la comandă politică”.

Reșetnicov insistă că nu poate fi vorba despre îmbogățire ilicită, în condițiile în care familia sa ar avea venituri mai multe decît cheltuieli fapt demonstrat prin documente oficiale, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Ex-deputatul susține că a fost supus unei justiții televizate. „Dosarul este fabricat și fals... este exclusiv politic, organizat și coordonat de actuala guvernare”, a scris Artur Reșettnicov, în declarația pe patru pagini scrise de mînă, publicată pe pagina sa de Facebook.

Reșetnicov consideră că reținerea sa urmărește scopul de a-l pedepsi pentru deciziile luate în perioada în care a fost judecător la Curtea Constituțională. Totodată, fostul deputat se plînge că în urma perchezițiilor, au fost ridicați toți banii familiei, „lăsînd-o fără surse de existență”.

„Urmărirea penală în privința mea este un fals în acte publice”, mai subliniază Artur Reșetnicov.


Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au descins în dimineața zilei de 2 februarie cu percheziții la domiciliul a 13 foști deputați, învinuiți de îmbogățire ilicită.

Cinci ex-deputați au fost reținuți - Artur Reșetnicov, Anatolie Zagorodnîi, Vladimir Vitiuc și Violeta Ivanov și fostul democrat Sergiu Sîrbu, și el bănuit de îmbogățire ilicită.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?