Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Coaliția de guvernare s-a reunit în ședință. Ce decizii au fost adoptate

2 oct. 2018,, 12:21   Politică
3044 11

O ședință de lucru în format extins a avut loc astăzi la sediul PD, cu participarea atît a miniștrilor, cît și a reprezentanților coaliției de guvernare, notează Noi.md.

Participanții au discutat despre prioritățile legislative și conlucrarea dintre Parlament și Guvern în noua sesiune legislativă. Una din deciziile adoptate se referă la modificarea legii salarizării, astfel încît să fie exclus decalajul mare între salariile primite de diferite categorii de cetățeni. Un proiect de lege în acest sens urmează a fi elaborat e Guvern în scurt timp, a anunțat Andrian Candu.

„Este un decalaj destul de mari între salarii în țara noastră. Unii cu greu ajung să primească 1000 de lei în timp ce alții primesc sume mari, cum ar fi angajații instituțiilor regulatorii. Ne dorim să avem creșteri de salarii pentru meseriile importante cum ar fi profesori, educatori, asistenți sociali. Vom căuta soluții pentru aceste majorări”, a comunicat Candu.

Pe agenda Legislativului se regăsește și adoptarea unei legi privind comerțul interior, al cărui scop este să ofere protecție suplimentară producătorilor locali. În sesiunea curentă urmează a fi parcurse toate procedurile pentru adoptarea noului Cod al audiovizualului, dar și inițiat proiectul de modificare a Constituției, în partea ce ține de includerea vectorului de integrarea europeană.

Andrian Candu a mai precizat că toate audierile parlamentare privind evoluția anchetei în dosarul „furtul miliardului” și sumele recuperate, vor avea loc așa cum a fost stabilit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?