Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Candu a spus prin ce va intra în istorie actualul legislativ

29 sep. 2018,, 14:15   Politică
3349 12

”Am intrat în istorie ca fiind cei care au redat oamenilor dreptul de a alege un deputat care să-i reprezinte, după schimbarea sistemului electoral”.

Declarația a fost făcută de președintele Andrian Candu, într-un interviu pentru tribuna.md, citat de Noi.md.

Potrivit lui Candu, datorită actualului legislativ a început creșterea ponderii controlului parlamentar în activitatea deputaților.

”Am diversificat instrumentele și deja se fac analize de impact ale legilor. Astfel, Parlamentul nu doar votează, ci și verifică cum se aplică legislația, precum și evaluează impactul legilor, astfel încît, dacă nu se atinge efectul scontat, putem interveni pentru anumite corectări. Un alt lucru dezvoltat de Parlamentul legislaturii XX este deschiderea parlamentară și eforturile din partea instituției pentru a încuraja implicarea oamenilor în procesul de luare a deciziilor. Sunt lucruri pe care le-am lansat și care deja lucrează”, a punctat președintele parlamentului.

Totodată, acesta a comentat și zvonurile precum data alegerilor parlamentare care a fost stabilită pentru 24 februarie ar putea fi modificată.


”Există o hotărîre a Parlamentului Republicii Moldova despre stabilirea datei alegerilor pentru 24 februarie 2019. O altă decizie Parlamentul nu a adoptat și nu avem asemenea inițiative, dar – nici intenție”, a declarat Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?