X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Politog: Este greu de spus din ce izolare internațională ne-a scos și încotro ne duce Sandu

3 apr. 2021,, 15:31   Politică
4978 12

Pe data de 2 aprilie s-au împlinit exact 100 de zile de la învestirea Maiei Sandu în funcția de șef al statului. Una dintre realizările Președintelui Republicii Moldova este că a reușit să scoată țara din izolarea internațională.

Despre în ce măsura Maia Sandu a reușit să îndeplinească această misiune a vorbit în cadrul emisiunii "Дело принципа" de la postul Accent TV, comentatorul politic Valeriu Reniță.

— Mai întîi trebuie să clarificăm de cîte ori Maia Sandu a scos țara din izolarea internațională. Pentru că deja a scos-o din izolare, împreună cu socialiști, în 2019, cînd a devenit prim-ministru. Haideți să comparăm mai întîi 2019, și atunci a scos după Plahotniuc. Și eu mă tot întreb, cum a scos-o? Dacă am întreba ambasadorul SUA, pe cine iubește mai mult, pe Plahotniuc sau Maia Sandu, răspunsul este evident, pentru că Ambasadorul a fost cel care a oferit un fel de "aterizare moale" domnului Plahotniuc în Statele Unite, iar acolo a fost oarecum protejat de "băieții răi" din Rusia, ca să nu fie atins, așa cum am înțeles. Dar despre ce fel de izolare putem vorbi? În ce fel de izolare ne-a băgat domnul Plahotniuc? Dar cu toate acestea, atunci Doamna Maia Sandu, președintele nostru, iar atunci — prim-ministrul nostru, a spus că iată ea a venit și gata. Dar, de fapt, după cum ea înțeleg, dacă fără glume, atunci au venit emisarii celor trei mari puteri - din SUA, UE și Rusia. Și ei au binecuvîntat guvernul nostru pentru tot, nu doar pentru ieșirea din izolare. Această binecuvîntare nu a fost retrasă nici în prezent, adică nimeni nu a renunțat la ea. Iată ce au spus acești trei: "băieți, înotați mai departe", așa că mă aștept ca în viitorul Parlament să nu fie necesar ca ei să se întîlnească din nou, acești trei. Așa și va merge, pentru că instrucțiunea a fost făcută. De aceea, îmi este greu să spun din ce anturaj ne-a scos Maia Sandu. Cu cine seamănă, un partizanul Kovpak sau poate un Susanin? Nu stiu", a spus Valeriu Renită.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?