Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Parlamentul a aprobat cererea de demisie a lui Golovatiuc. Cine îi va lua locul

4 feb. 2021,, 11:21   Politică
3259 3

Proiectul de hotărîre privind demisia deputatului Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Vladimir Golovatiuc, a fost aprobat în ședința de astăzi a Parlamentului cu votul majorității.

„Eu regret plecarea din Legislativ a domnului Vladimir Golovatiuc pentru că este un adevărat profesionist, dar sper că acolo nu va mai continua epopeea anabolizantelor”, a declarat deputata Platformei DA Maria Ciobanu.

Reamintim că deputatul socialist, care a deținut funcția de președinte al Comisiei economie, buget și finanțe, a renunțat la mandatul de deputat la data de 20 ianuarie 2021, după ce a fost numit în funcția de ambasador al Republicii Moldova la Moscova.

Potrivit informațiilor, Grigorii Uzun îi va lua locul lui Golovatiuc în fracțiunea PSRM, conform listei electorale pentru alegerile din februarie 2019.

Uzun are 33 de ani și este originar din orașul Vulcănești. Pe cînd avea 13 ani, în 1999, s-a mutat cu traiul în Federația Rusă, unde părinții săi se aflau la muncă. Acolo a terminat școala, iar ulterior Universitatea tehnică de stat din orașul Omsk. Acesta este inginer petrolist de profesie, dar anterior declara că nu a lucrat în industria petrolieră.


Ulterior a revenit în R. Moldova. În ianuarie 2017, Grigorii Uzun a devenit deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei (APG), după ce a fost ales pe circumscripția Vulcănești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?