Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Parlamentul a aprobat retragerea din două acorduri cu CSI

7 iul. 2023,, 20:49   Politică
2810 0

Parlamentul a aprobat în prima lectură retragerea din două acorduri cu CSI. Majoritatea a votat renunțarea la Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente și denunțarea acordului privind cooperarea în situații de urgență. Opoziția pro-rusă a protestat și a preluat narațiunea Maria Zaharova de la Ministerul rus de Externe - că parteneriatul cu CSI ar fi prevenit tragedia de la Aeroport.

„Situația tragică din aeroport a accentuat consecințele negative ale retragerii din acordul securității colective. Din această cauză au murit doi cetățeni ai Republicii Moldova”, a declarat în plenul Parlamentului Diana Caraman, deputat BCS, transmite radiomoldova.

„Ieri, imediat după declarația purtătorului de cuvînt al MAE al Federației Ruse, era reacția Ministerului de Interne al Republicii Moldova, prin care s-au infirmat cele spuse de doamna Zaharova, nu era inclus numele persoanei vizate, cetățeanul Republicii Tadjikistan în registrul corespunzător”, a replicat Ruslan Bolbocean, secretar de stat la MAEIE.

La rîndul său, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, BCS, a ținut să adauge: „Nu uităm că Republica Moldova se află între est și vest și acest lucru presupune să avem cooperare în ambele direcții. Vă mulțumesc mult”.

„Ce înseamnă CSI și Uniunea Europeană? În CSI, Uniunea Euroasiatică, fiecare are alegerea să adopte o lege, nu ne obligă nimeni. Ni se propune și mai departe rămînem în această comunitate și lucrăm. Dacă vreți - adoptați legile, dacă nu vreți - nu le adoptați”, a declarat Aleksandr Nesterovski, deputat neafiliat.


6
0
0
1
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?