Cazul Șor stiri: 594

Cum a comentat Ministerul rus de Externe incidentul de pe aeroportul din Chișinău

6 iul. 14:15   Societate
4105 0

Împușcăturile de pe Aeroportul Chișinău au fost rezultatul încetării efective a participării Republicii Moldova la Biroul CSI pentru coordonarea combaterii criminalității organizate.

Despre acest lucru a declarat joi în cadrul unui briefing reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

"Din păcate, linia Chișinăului în domeniul securității are deja consecințe negative pentru cetățenii Republicii Moldova. Recentele incidente tragice de pe Aeroportul din Chișinău sunt o confirmare directă a acestui fapt. Aceasta este una dintre consecințele încetării efective a participării țării la activitatea Biroului pentru coordonarea combaterii criminalității organizate și altor infracțiuni periculoase pe teritoriul statelor membre CSI și a rechemării reprezentantului Republicii Moldova din această structură", a spus diplomatul.

Potrivit lui Zaharova, probabil, dacă Chișinăul ar fi continuat să interacționeze cu această structură CSI și să utilizeze bazele sale de date, autoritățile moldovenești ar fi putut identifica criminalul în timp util. "iar aceasta înseamnă - evitarea morții cetățenilor țării lor", a adăugat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.

29
3
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?