X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Oleg Serebrian: Formatul de negocieri „5+2” va rămâne înghețat

6 apr. 2023,, 21:15   Politică
3839 0

La 6 aprilie 2023, Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Viceministrul afacerilor externe al Republicii Azerbaidjan Xalaf Xalafov, însoțit de Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, Gudsi Osmanov.

În cadrul întrevederii a fost discutată dinamica curentă a interacțiunii dintre Chișinău și Tiraspol, fiind subliniată importanța soluționării pașnice și durabile a conflictului transnistrean cu respectarea necondiționată a suveranității și integrității teritoriale a țării.

Vicepremierul Oleg Serebrian a subliniat, că formatul de negocieri „5+2” va rămîne înghețat pe durata ostilităților militare din țara vecină Ucraina, iar Chișinăul va continua să interacționeze cu toți partenerii implicați în reglementarea transnistreană.

Totodată au fost evocate eforturile depuse de instituțiile naționale și partenerii externi de dezvoltare pentru gestionarea tuturor problemelor și vulnerabilităților care derivă din complexitatea situației interne și regionale.

Vicepremierul Oleg Serebrian a mulțumit oaspeților pentru interesul sporit față de problematica transnistreană și deschiderea către fortificarea interacțiunii dintre Republica Moldova și Republica Azerbaidjan.


2
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?