X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Un nou ambasador al Republicii Moldova în Republica India

6 sep. 2023,, 10:43   Politică
2338 0

Ana Taban ar putea fi numită în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica India, cu reședința la New Delhi. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ pentru candidatura agreată, notează noi.md

Ana Taban este licențiată în științe politice și are o diplomă de master în management internațional și inovație. În prezent, aceasta activează la Ambasada Republicii Moldova în India. Anterior, în perioada 2015 – 2018, Ana Taban a activat, la Ambasada Republicii Moldova în Franța, fiind consilieră în domeniul politic și economic. Ana Taban are o experiență de 11 ani în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, propunerile referitoare la numirea în funcţia de ambasador sunt înaintate Guvernului de către ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

0
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?