X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Opinie: Rusia, UE și Statele Unite vor păstra consensul privind Moldova

19 iun. 2019,, 09:30   Politică
2487 0

Consensul Rusiei, al Uniunii Europene și al Statelor Unite privind Moldova va continua.

Această opinie a fost exprimată de consilierul președintelui Republicii Moldova cu privire la relațiile interetnice, Serghei Mișin, vorbind pe postul de televiziune "NTV-Moldova", transmite Noi.md.

El a menționat că acești trei actori geopolitici importanți au avut acest consens privind Moldova, deoarece președintele țării noastre, Igor Dodon, la Conferința de Securitate de la München de la începutul acestui an, a propus oficial un pachet privind politica externă echilibrată a Republicii Moldova și a anunțat tuturor: Rusiei, UE și SUA, că țara noastră nu se va certa cu nimeni, dar vrea să prietenească cu toți.

"Cred că consensul a apărut după ce Președintele Republicii Moldova a început să promoveze acest pachet de politică externă echilibrată începănd cu luna februarie, pe toate platformele. Toți au citit politica externă echilibrată pe care o va promova președintele nostru și, respectiv, partidul pro-prezidențial al socialiștilor, iar blocul ACUM a susținut această politică. Astfel, președintele Republicii Moldova a propus o politică externă echilibrată și a unificat cele două părți aparent incompatibile, care au creat o coaliție funcțională în noul parlament și un guvern legitim. Toate acestea au influențat faptul că cei mai mari actori geopolitici și-au exprimat sprijinul pentru noua majoritate parlamentară și noul guvern din Moldova", a declarat Serghei Mișin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?