X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

MAEIE a venit cu o reacție la declarația viceministrului Afacerilor Externe al Rusiei

25 dec. 2022,, 09:45   Politică
3155 1

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) răspunde avertismentelor Moscovei privind cooperarea Republicii Moldova cu NATO.

Purtătorul de cuvînt al instituției, Daniel Vodă, a declarat pentru Radio Moldova că noi sîntem un stat pașnic și neutru și că toată cooperarea noastră pe plan extern în domeniul securității și apărării se bazează pe trei lucruri esențiale.

El a subliniat încă o dată că neutralitatea nu înseamnă autoizolare, demilitarizare, sau indiferență față de ce se întîmplă în lume.

Sîntem interesați să fortificăm reziliența noastră inclusiv prin intermediul NATO, cea mai puternică alianță politică-militară din lume. Cooperarea noastră cu organizația este transparentă și se bazează pe un cadru binecunoscut, inclusiv Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului (IPAP) pentru anii 2022 - 2023, Pachetul de asistență pentru consolidarea capacităților de securitate și apărare ale țării noastre, Programul de dezvoltare profesională, Programul ”Știința pentru Pace și Securitate” și altele", a spus Daniel Vodă.

Potrivit lui, războiul din Ucraina are "are consecințe dramatice pentru țara noastră”. De aceea, ”avem nevoie de toată solidaritatea prietenilor noștri pentru a depăși multiplele provocări hibride cu care ne confruntăm”.


"Sîntem o țară liberă și este decizia noastră cum să ne dezvoltăm țara", a conchis reprezentantul diplomatic al Republicii Moldova, Daniel Vodă.

Reamintim că sîmbătă, 24 decembrie, viceministrul de Externe de la Moscova, Mihail Galuzin, a declarat că "intensificarea cooperării dintre Chișinău și țările NATO în sfera militară și tehnico-militară este un factor care subminează semnificativ însăși securitatea Republicii Moldova."

9
0
0
0
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?