Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

China a îndemnat NATO să-și regîndească abordarea față de criza din Ucraina

18 iun. 14:30   Externe
3089 0

NATO ar trebui să își regîndească acțiunile privind criza ucraineană.

Acest lucru a fost declarat de reprezentantul oficial al Ministerului chinez de Externe, Lin Jian, în cadrul unui briefing.

"Comunitatea internațională are o opinie justă cu privire la rolul pe care îl are în criza ucraineană NATO, care este un produs al Războiului Rece și cea mai mare grupare militară din lume. NATO ar trebui să-și regîndească acțiunile în loc să desfășoare atacuri calomnioase arbitrare la adresa Chinei", a declarat diplomatul.

El a comentat astfel cuvintele secretarului general al alianței, Jens Stoltenberg, potrivit cărora membrii NATO ar trebui să oblige China să plătească pentru ajutorul militar pe care Beijingul l-ar acorda Moscovei.

Potrivit lui Lin Jian, China nu a creat criza ucraineană și nu este parte a acesteia, iar țara a depus eforturi continue pentru a promova negocierile de pace.


"Recomandăm părților relevante să înceteze să mai transfere vina și responsabilitatea, să semene discordie, să nu mai toarne ulei pe foc și să provoace o confruntare în bloc și să înceapă să facă ceva substanțial pentru a rezolva criza din punct de vedere politic", a conchis Lin Jian.

În februarie 2023, China a publicat un document de poziție privind soluționarea politică a conflictului ucrainean, care include 12 puncte, printre care respectarea suveranității, lansarea de discuții de pace și ridicarea sancțiunilor unilaterale.

În luna mai a acestui an, China și Brazilia au publicat împreună un consens în șase puncte privind soluționarea politică a crizei ucrainene, care a primit reacții pozitive din partea a peste 100 de țări.

33
6
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав