X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Oficial rus: Nu vedem riscuri pentru „escaladarea situației” în Transnistria

25 apr. 2022,, 17:50   Politică
3290 0

Vicepremierul rus al afacerilor externe, Andrei Rudenko, a declarat luni, 25 aprilie, la Moscova, că Rusia nu vede „riscuri pentru escaladarea situației” în Transnistria, transmite RIA Novosti.

„Nu vedem niciun fel de riscuri în Transnistria. Poziția noastră rămîne neschimbată. Noi pledăm pentru reglementarea pașnică a problemei transnistrene, cu respectarea integrității teritoriale a Moldovei și statutului special al acestei regiuni în componența sa”, a declarat Rudenko într-o conferință de presă la Moscova, fiind întrebat dacă situația din Transnistria riscă să escaladeze conform scenariului ucrainean, notează tv8.md.

Rudenko a făcut aceste declarații la cîteva zile după ce, acum cîteva zile, un comandant rus anunța că Rusia ar putea să „apere vorbitorii de limbă rusă din Transnistria”, unde „se înregistrează acțiuni de oprimare a populației vorbitoare de limbă rusă”. El a mai precizat că acest lucru va fi posibil după ce Rusia va controla sudul Ucrainei.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a luat act de declarațiile reprezentantului Ministerului Apărării al Federației Ruse și l-a convocat pe ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, căruia i-a fost exprimată îngrijorarea profundă față de afirmațiile făcute de oficialul rus.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?