X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Ministerul rus de Externe: E iresponsabil să ceri retragerea armatei ruse din Transnistria

29 iun. 2018,, 09:42   Politică
2633 4

Evacuarea contingentului de trupe ruse din Transnistria va complica în mod considerabil situația din regiune și va avea un impact negativ asupra cursului negocierilor privind rezolvarea conflictului.

O declarație în acest sens a făcut, într-un interviu pentru TASS, ambasadorul cu misiuni speciale Ministerului rus de Externe, reprezentantul Rusiei în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, Serghei Gubarev, în marja conferinței anuale a OSCE care are loc la Viena, privind revizuirea problemelor de securitate, relatează Noi.md.

Potrivit lui, de la evenimentele tragice din 1992 nu a trecut mult timp și este surprinzător faptul că politicienii actuali au uitat că numai prin acțiunile active ale trupelor ruse pe Nistru a fost oprit vărsarea de sînge, iar contingentul militar rus este într-adevăr un garant al păcii și stabilității în regiune.
Diplomatul și-a exprimat dezamăgirea că "un șir întreg de țări au considerat că este posibil să se alăture rezoluției în calitate de coautor".

„Vreau să subliniez că Transnistria este singura regiune din Europa de Est unde, după începerea operațiunii de menținere a păcii și apariția contingentului militar rus, nu și-a reluat acțiunile militare”, a menționat ambasadorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав