X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Popescu a cerut din nou Rusiei să-și retragă trupele din Moldova

30 noi. 2023,, 11:01   Politică
3727 2

Vicepremierul Nicu Popescu i-a cerut din nou Federației Ruse să-și retragă trupele de pe teritoriul Republicii Moldova. Odată retrase trupele rusești, spune ministrul de Externe, vor fi create condiții favorabile pentru rezolvarea „exclusiv pașnică” a conflictului transnistrean.

Șeful diplomației de la Chișinău a făcut declarația în cadrul panelului dedicat Ucrainei în marja celei de-a 30-a reuniune anuală a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), desfășurat în Skopje, Macedonia de Nord.

Ministerul de Externe, Nicu Popescu, anunță că s-a întîlnit pe 29 noiembrie cu mai mulți miniștri din statele membre UE, inclusiv a României, Spaniei, Cehiei, Danemarcei și Franței.

Vicepremierul anunță că a reiterat, de asemenea, în cadrul discuțiilor, „necesitatea retragerii necondiționate a trupelor Federației Ruse” de pe teritoriul Republicii Moldova, „creînd astfel condiții favorabile pentru rezolvarea exclusiv pașnică a conflictului transnistrean”.

Amintim că o delegație a Republicii Moldova, în frunte cu vicepremierul Nicu Popescu, participă la cea de-a 30-a reuniune anuală a Consiliului Ministerial al OSCE. Evenimentul are loc în perioada 29-30 noiembrie în Skopje, Macedonia de Nord.

9
1
0
0
85

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?