X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

SUA îndeamnă Rusia să retragă trupele din Ucraina

22 mar. 2023,, 12:15   Externe
3312 3

Casa Albă, ca răspuns la o declarație comună a Moscovei și Beijingului, a declarat că Rusia ar trebui să-și retragă trupele de pe teritoriul Ucrainei.

Această poziție a fost declarată la un briefing de către coordonatorul pentru comunicații strategice de la Consiliul Național de Securitate (NSC) al Casei Albe, John Kirby.

„Știu că a existat mult interes pentru întîlnirea dintre președintele [RPC] Xi [Jinping] și președintele [rus Vladimir] Putin de la Moscova”, a declarat el. Comentînd poziția declarației comune a Federației Ruse și a Chinei cu privire la importanța respectării Cartei ONU, Kirby a argumentat: "Sîntem de acord. Urmărirea Cartei ONU ar însemna că Rusia ar trebui să se retragă din toate teritoriile din Ucraina".

Comentînd apelul părților de a se abține de la pașii care escaladează și prelungesc conflictul din Ucraina, Kirby a spus: „Sîntem de acord. O modalitate de a opri ostilitățile este retragerea trupelor ruse”.

„Dacă China vrea să joace un rol constructiv în acest conflict, atunci trebuie să caute retragerea trupelor Rusiei din Ucraina, de pe teritoriul suveran al Ucrainei”, a spus oficialul.

2
0
0
0
36

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав