X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Ministerul de Externe, despre pașaportul diplomatic al angajatului Primăriei prins beat la volan

29 sep. 2023,, 14:27   Politică
3393 0

Pașaportul diplomatic, prezentat polițiștilor de vicepretorul sectorului Botanica, a fost declarat nul, afirmă reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Instituția a mai spus că a inițiat o verificare exhaustivă a utilizării documentelor de serviciu și că imunitățile diplomatice ale unui cetățean moldovean care deține un pașaport diplomatic nu se extind și asupra teritoriului Republicii Moldova.

La fel, au menționat reprezentanții instituției, este responsabilitatea fiecărui titular să predea pașaportul diplomatic la MAEIE, după realizarea mandatului de serviciu. Ministerul a declarat că „incidentul este extrem de regretabil”.

„Dorim să informăm că actul în cauză a fost imediat anulat. MAEIE a inițiat o verificare exhaustivă a utilizării documentelor de serviciu.În acest context, este important să subliniem că pașaportul diplomatic este furnizat angajaților MAEIE în scopul îndeplinirii atribuțiilor lor de serviciu, iar imunitățile și privilegiile care decurg din posesia acestui document se aplică exclusiv în statele în care sînt acreditați.

Cu alte cuvinte, imunitățile diplomatice ale unui cetățean moldovean care deține un pașaport diplomatic nu se extind și asupra teritoriului Republicii Moldova, care este statul emitent al documentului”, a menționat instituția pentru newsmaker, notează Noi.md.


De asemenea, reprezentanții instituției au spus că, „în conformitate cu prevederile legale, este responsabilitatea fiecărui titular să predea pașaportul diplomatic la MAEIE, după realizarea mandatului de serviciu”.

Amintim că Poliția a anunțat că a documentat ieri un angajat cu funcție de conducere în cadrul Primăriei Chișinău, care conducea mașina, fiind în stare de ebrietate. Pentru a nu fi documentat, bărbatul, despre care presa a scris că este vicepretorul sectorului Botanica al capitalei, a prezentat un pașaport diplomatic pe care nu l-a predat dintr-o activitate anterioară.

Contactat de Noi.md, Vasile Chirilescu, șeful Direcției Relații Publice și Buget Civil din cadrul Primăriei capitalei, a spus că nu știe numele persoanei vizate de Poliție, dar se va documenta pe marginea acestui caz și, ulterior, va veni cu o reacție.

6
1
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?